Coa chegada do bo tempo, a calor e os días máis longos que nos ofrece o verán, todos nos sentimos animados a rescatar a nosa roupa de verán e vestirnos con tecidos máis claros e coloridos, que se axusten aos nosos contornos e tenden a halagarnos.
Porén, é o momento no que notamos o resultado dalgúns excesos nos que incorremos durante o longo e tedioso inverno: comidas copiosas, sedentarismo, festas e “saraos” nos que a boa comida e a bebida son parte importante do ser. xuntos e compartindo. Fronte a roupa de verán con algo de sobrepeso e as tan temidas “asas de amor” instaladas nos lugares menos discretos da nosa anatomía vannos facer sentir inseguros e, ás veces, algo culpables de non ter mantido a raia esa tendencia ao engorde. tamaño.
Noutras ocasións, algo máis preocupante, o que pasa é que non deixamos de engordar e dentro duns anos parece que non nos recoñecemos no espello; A imaxe que nel se reflicte é a dunha persoa moito máis grande e incapaz de manter a raia a tendencia ao engorde, xa non nos convén a roupa do ano anterior e comezamos a sentir ansiedade.
Se estás nalgunha destas situacións, agora é o momento de propor unha dieta para normalizar o teu peso e reducir a graxa corporal.
Cal é a mellor dieta para min? Preguntámonos moitas veces. Sen dúbida, a mellor e máis segura é aquela na que a inxestión de nutrientes é equilibrada e variada, con racións axeitadas ás características individuais (sexo, idade, tipo de actividade profesional, etc.) e que acada a medio e a longo prazo, acostumar o noso cerebro a esixir o que o noso corpo necesita e nas cantidades que precisa, nin máis nin menos. A mellor dieta para ti é a que está deseñada exclusivamente para ti por un especialista.
Pero claro, dito así, parece algo moi difícil, aburrido e monótono, parece que só nos imos poder alimentar de “alfalfa”, non? Nada máis lonxe da realidade.
O doutor Suárez, o único médico estético de Galicia que conta coa especialidade de Endocrinoloxía e nutrición mediante exame MIR , conta con máis de trinta anos de experiencia neste campo; Ademais conta con máis de dúas décadas de experiencia como profesor de ciclo formativo superior de dietética (polas súas aulas pasaron a gran maioría dos dietistas profesionais de Ourense); Todo o que o converte nun experto de referencia na materia e permitiulle desenvolver estratexias personalizadas que permitan aos seus pacientes reducir o seu exceso de peso comendo o que lles gusta, gozando das receitas habituais, sen renunciar aos seus sabores queridos e familiares. E todo dun xeito saudable sen riscos para a saúde.
Trátase de ensinarlle ao cerebro a comer mellor, máis saudable, máis equilibrado e máis variado; adestralo a saborear en vez de “devorar”, a valorar máis a calidade do prato que temos diante que a cantidade que contén, a descubrir produtos de tempada e integralos na dieta, aprendendo a valorar as súas propiedades… verán O verán é a época perfecta para propoñer un verdadeiro cambio de hábitos alimentarios que permita adelgazar de forma saudable e sen o efecto io-yo.
10 consellos para perder peso
É recomendable facer dieta co acompañamento dun profesional que acompañe ao paciente durante todo o proceso, para animalo, estimulalo para logralo e apoialo cando o obxectivo parece estar moi lonxe.
A continuación propoñémosche algúns consellos para comezar a motivarse na aventura de perder peso dun xeito saudable (non substitúen a visita ao especialista):
1. Ter sempre a man unha báscula de cociña! Non confíes na túa capacidade de calcular "a ollo"; Adoita fallar moito. Pese sempre os alimentos crus e sexa moi honesto coa cantidade de carne, peixe, verduras, legumes, amidóns, etc. que vas cociñar
2. Cociña a lume lento. Os alimentos cociñados a lume lento cócense nos seus zumes e así son máis saborosos. É ideal contar con utensilios que permitan cociñar con pouca graxa: as tixolas antiadherentes, por exemplo, son ideais para cociñar con moi pouco aceite e o resultado é moi delicioso. Tamén é excelente se tes un robot de alimentos que che permite preparar toda a receita no mesmo recipiente; Deste xeito, mantense os sabores de cada ingrediente empregado e evitase que se perdan as súas propiedades.
3. Sé moi honesto coa famosa “cullerada de aceite” mide ben o aceite que vas consumir durante un día, unha cullerada é unha cullerada, non unha e media ou dúas. A mellor forma de aproveitar plenamente esa medida de aceite é usar aceite spray para engraxar mínimamente a tixola antiadherente; O pouco que sae do spray é suficiente para asar o anaco de carne ou peixe que vas cociñar. Así, tamén che sobra da túa ración diaria de aceite para aderezar a ensalada ou as verduras ao vapor que terás para cear.
4. Non teñas medo de comer patacas. Ao contrario do que se cre, as patacas non son o produto que máis engorda nunha dieta e hai formas moi deliciosas de preparalas que non están fritas; Probaches a asar as patacas no microondas? probalo! Sorprenderás do ricos e saborosos que saen.
5. Descubre as herbas aromáticas e todo o que poden facer para enriquecer un prato. Perexil, cilantro, albahaca, romeu, ourego, tomiño, menta... Unha gran variedade de posibilidades de sabor e cheiro para incorporar aos teus pratos. Tamén podes engadir discreción, pementa, pimentón ou caiena aos teus guisos.
6. A natureza é moi sabia, e proporciónanos produtos que conteñen os nutrientes que máis necesitamos segundo a estación; Aproveita a cor intensa dos produtos do verán para alegrar as túas ensaladas, e a variedade na porción de froitas da túa dieta aportará vitaminas extra á túa pel; É ideal para evitar o estrés oxidativo e a deshidratación da pel.
7. Aproveita os produtos locais da túa zona. Se te acostumbras a consumir produtos locais, non só o verás reflectido no prezo da túa cesta da compra, senón que tamén estarás proporcionando ao teu organismo produtos máis completos, porque tenden a madurar mellor e a colleitarse no seu momento. tempo propio, evitando que madurezan artificialmente en cámaras frigoríficas a centos de quilómetros de distancia. Ademais, polo xa comentado, son moito máis saborosas, xugosas e mantéñense frescas máis tempo.
8. Non te saltes comidas! Curiosamente, para perder peso é mellor comer 5 veces ao día en porcións máis pequenas, que non almorzar, comer regulina e atracones pola noite. Asegúrovos que a sensación de fame e ansiedade desaparece despois dos primeiros días de acostumar o cerebro a que de cando en vez recibirá unha nova subministración de alimentos.
9. Aproveita o verán comendo moita ensalada e sopas frías. Por moitas razóns este é un bo consello: comer certos alimentos crus garante que non se perdan nutrientes coa temperatura; Ademais, as verduras de folla verde actúan como saciantes e estimulan o tránsito intestinal.
10. Disfruta preparando novas receitas ou adaptando os teus favoritos ás regras da túa dieta! Créeme, é posible comer practicamente calquera cousa sempre que sigas o consello anterior. Isto último pode resultarche difícil de asumir ou -se non es moi "cociñeiro"- quizais non imaxinas como podes facelo. Se é así, síguenos na nosa web e nas nosas redes sociais; porque este verán imos ofrecervos exemplos de receitas moi prácticas e económicas, con produtos locais e de mercado, rigorosamente pesados e elaborados segundo as normas da dieta estándar (deseñada polo doutor Suárez).